NakukanoottikuvaNakukanoottikuva syntyi, kun joku kirjoitti sfnet.melonta -keskustelupalstalle, että Meloja -lehti on suuntautunut pelkästään kajakkeihin. Salaliitto. En uskonut salaliittoon, vaan tuli mieleeni, että kukaan ei vaan ole kirjoittanut inkkarijuttuja Melojaan.
 

Jutut ovat suuritöisiä, mutta kysyin Melojan päätoimittajalta, Ilkka Pitkäseltä, että kelpaisiko pieni kanoottikuva ja kuvateksti. Kelpasihan se. Nakukanootti syntyi.
 

Tein näitä kuvajuttuja tasa 49 kappaletta runsaan kymmenen vuoden aikana. Se oli sopiva hetki lopettaa. Moni kuvista on edelleen ajankohtainen tai ainakin kuvaa omaa aikaansa, niin ajattelin julkaista näitä uudelleen tänne blogiin.

49

Kuvassa 7x7 samankokoista kuvaruutua, jokaisessa ruudussa on Meloja-lehdessä julkaistu Nakukanoottikuva. Kuvateksinä on 49 yhteistä retkeä, naukkanotisti kiiittää. Ja alla valokuvaajien nimilista. Fotot: Jaakko Alatalo, Leena Arpiainen, Henry Brännare, Kari Hellström, Lauri Hovi, Janne Janhunen,   Antero Kajava, Jari Kovanen, Esikko Mykkänen, Jaakko Mäkikylä, Timo Ripatti, Ilkka Salmi,  Esa Sinkkonen, Riitta Skytt, Kari Poppis Suomela, Rauli Rautavuori, Risto Vilkki, Kim Öhman.


Meloja-lehti uudistui, kun Melonta- ja soutuliitot yhdistyivät ja samalla yhdistettiin Meloja- ja Airo -lehdet. Lehden ympärillä oli kaikenlasta kohinaa, niinkuin koko yhdistymisenkin ympärillä. Olin silloin Melojan toimituskunnassa ja toimitukselle oli tullut lukijapalaute, jossa pidettiin nakukanoottikuvaa turhakkeena muuten asiallisessa lehdessä. Ajattelin, että tässä mylleryksessä on hyvä hetki päästää Nakukanotisti eläkkeelle. Kun tein tämän viimeisen kuvan, niin hämmästyin itsekin, että niitä oli näin paljon.
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Vastaan, kunhan huomaan kommentin. Jos on kiire, laita email suoraan tai vaikka Facebookin kautta mulle.

You are welcome to comment in English too.